Ambalaje pentru transport maritim

Lazi din lemn cu ranforsari metalice – destinate transportului maritim al echipamentelor cu gabarit greu Echipele noastre excuta si prestatia de conditionare a pieselor,calarea si ancorarea acestora in lada, protectia cu folie de aluminiu triplustrat sau folie VCI, direct la adresa de expediere.

Dimensiuni
  • Dimensiunile ambalajelor, de tipul lazilor inshise sau deshise, pot fi diverse pana la limitatele de gabarit acceptate de transportul terestru sau cel maritim.
Greutate suportata (sarcina portanta)

Ambalajele pot fi executate pentru o capacitate portanta de pana la 20 tone

Compunere

In functie de dimensiunile,forma si exigentele clietului privind asigurarea integritatii produselor, lazile pot fi de tipul deschise(stelaj) sau inchise.Structura de rezistenta poate fi portanta sau neportanta confectionata total din lemn, sau o combinatie de metal cu lemn,placaj sauOSB.

Pe langa executia lazii, putem oferi la cererea clientului urmatoarele :

1.Conditionarea produselor constand in protejarea la actiunea factorilor climatici prin aplicarea unei protectii de contact cu lichide antirugina ,unsori,ceara respectiv prin pulverizarea de produse de tipurile :

  • Produs care dupa evaporarea solventului asigura o pelicula bituminoasa de protectie.Avantajul este ca piesele metalice nu trebuiesc curatate inainte de aplicarea acestui produs.
  • Produs anticoroziv care, dupa evaporarea solventului, lasa pe piese o pelicula unsuroasa. Acest gen de protectie este cel mai utilizat de ambalatorii industriali.
  • Produs anticoroziv care dupa evaporarea solventului lasa pe piese o pelicula de natura ceroasa
  • Ulei de protectie anticoroziva, utilizat in special prin pulverizare in spatii inchise ale produselor ce se ambaleaza Aplicarea acestor tipuri de protectii nu este suficienta, ea trebuie completata cu acoperirea produselor cu o husa etansa din folie termosudabila triplustrat din aluminiu si polietilena, care se sudeaza cu un cleste special.Inainte de inchiderea husei se introduc saculete cu deshidratant (silicagel) pentru absorbirea umiditatii ambiante. Odata ce husa este sudata, se procedeaza la aspirarea aerului din interior. Nu se realizeaza o vidare 100%, dar suficienta pentru a constata ca sudarea foliei triplustrat este bine facuta.

2. Prestatia mai poate include :

  • Calarea (amortizarea) pentru asigurarea legaturii dintre peretii ambalajului si produs, care se poate realiza cu spuma din polietilena de inalta densitate,ancore cu intinzatoare,chingi reglabile,etc ; –
  • Montarea pe ambalaj de indicatori de soc,rasturnare si umiditate ;
  • Marcarea ambalajului cu sigle,adrese,simboluri grafice obligatorii privind centrul de greutate,punctele de ridicare cu furcile stivuitoarelor,ridicare cu lanturi sau sufe,prescriptii privind transportul si stocarea,etc ;
  • Pozitionarea si ancorarea ambalajului in interiorul containerului maritim.Acesta prestatie se poate realiza numai cu respectarea prevederilor specifice si sub supravegerea proprietarului containerului.
Destinatie

Ambalajele sunt destinate transportului maritim care asigura integritatea produselor la actiunea factorilor mecanici si climatici,inclusiv pe perioadele transportului terestru sau a manipularilor in spatiile de depozitare.

Depozitarea lazilor inainte de utilizare, dupa incarcarea cu produse si la beneficiarul extern, trebuie sa se faca in spatii adecvate si ferite de intemperii. De asemenea, lazile se suprapun numai la solicitarea expresa a clientului. In acest caz, sunt necesare ranforsari suplimentare. Inainte de perfectarea prestatiei, clientul trebuie sa cunoasca si sa ne comunice exigentele trasportatorilor, fie terestru, fie maritim, prcum si ale asigratorului.

Pentru a asigura o buna conditionare a produselor, clientul va comunica duratele de transport rutier, maritim si de stocare, inainte de deschiderea lazilor.

Daca se doreste si conditionarea produselor, in functie de natura,dimensiunile si complexitatea acestora, durata de executie este de max.2 luni. Pentru produsele cu greutati si dimensiuni mari , operatiunile de conditionare,calare si ancorare in ambalaj se fac numai la sediul clientului.Pentru produsele mici, aceste operatiuni se pot face si la sediul nostru, numai in prezenta reprezentantului clientului.

GALERIE FOTO

Ambalaje pentru transport maritim